TV-Middag kanske?
Ja, medans jag laddar upp inför mitt nästa inlägg om HDTV, vilket förmodligen måste bli nån typ av lexikon eller översättning på föregående inlägg, så tar jag och slänger in lite mat i mixen istället.
Vad är sjysst käk? När man snackar budgetar brukar man få ta bort ett av följande tre alternativ: Snabbt-Bra-Billigt
Antingen är det snabbt och bra, men dyrt, eller så är det billigt och snabbt, men dåligt, och så vidare.
Detsamma verkar överskugga snabb/färdig-maten. Väldigt svårt att hitta nåt som funkar, så man riskerar att byta alltihop mot "trist" istället.
Men jag har ett ypperligt alternativ till defaultpasta med ketchup som jag brukar svänga ihop. Det går ganska snabbt om man har grejerna hemma.
- Fullkornspasta-spiraler, kokta med salt och lite olja för att undvika klibb
- Färdighackad bacon (kostar typ 2 spänn mer så slipper man skära halt fläsk) som steks ihop med lite pinjenötter som då blir automatiskt rostade. Lägg ut det på lite hushållspapper efter knaperstekningen så fettet sugs upp, och lägg inte i pinjenötterna för tidigt, dom rostas ganska snabbt
- En radda med goa burkar från kylen, marinerad fetaost, pesto, soltorkade tomater, som bör strimlas.
Blanda hela rasket, se till att peston sprids jämnt, salta lite och lägg till några salladsblad och varför inte lite crostini/krutonger till.
Mmmgoth.
Vad är sjysst käk? När man snackar budgetar brukar man få ta bort ett av följande tre alternativ: Snabbt-Bra-Billigt
Antingen är det snabbt och bra, men dyrt, eller så är det billigt och snabbt, men dåligt, och så vidare.
Detsamma verkar överskugga snabb/färdig-maten. Väldigt svårt att hitta nåt som funkar, så man riskerar att byta alltihop mot "trist" istället.
Men jag har ett ypperligt alternativ till defaultpasta med ketchup som jag brukar svänga ihop. Det går ganska snabbt om man har grejerna hemma.
- Fullkornspasta-spiraler, kokta med salt och lite olja för att undvika klibb
- Färdighackad bacon (kostar typ 2 spänn mer så slipper man skära halt fläsk) som steks ihop med lite pinjenötter som då blir automatiskt rostade. Lägg ut det på lite hushållspapper efter knaperstekningen så fettet sugs upp, och lägg inte i pinjenötterna för tidigt, dom rostas ganska snabbt
- En radda med goa burkar från kylen, marinerad fetaost, pesto, soltorkade tomater, som bör strimlas.
Blanda hela rasket, se till att peston sprids jämnt, salta lite och lägg till några salladsblad och varför inte lite crostini/krutonger till.
Mmmgoth.
4 Comments:
fast med de sista burkarna från kylen gick maten från att vara billig till att inte vara det, och då missade du hela poängen.
Ett bra alternativ är de färdiga såser som Arla mflr säljer i kyldisken, ex Tomat & Basilika.
Då minimerar man antalet indredienser samtidigt som man maximerar smaken/per krona.
Meningen var visserligen inte att det skulle vara så värst billigt, mer snabbt och gott! Till skillnad från bara snabbt.
Snabbt-Bra-Billigt-regeln går inte att komma undan!
Snabbt-Bra-Billigt-regeln, det var ett bra namn på bekymret man alltid har när man funderar på vad man ska äta till middag i kväll. Det går banne mig inte att få något som är snabbt, bra och billigt på bordet. Utom möjligtvis tacos.
Post a Comment
<< Home